Mijn stage bij DIQQ

Giorgia La Nasa - 8 december 2022
DIQQ-medewerkers lopen naar de camera in Amsterdam met een tram op de achtergrond.

De eerste kennismaking met het werkleven kan soms best eng zijn, vooral als je net klaar bent met studeren. Een stage is daarom een geweldige manier om ervaring op te doen zonder al te veel druk te voelen. Maar wat voor soort bedrijf kies je? Idealiter wil je om stagiair te worden [SB1] bij een bedrijf of bureau dat succesvol is, dezelfde normen en waarden deelt als jij, en je de kans geeft om professioneel en persoonlijk te groeien. Gelukkig vond ik dit en meer bij DIQQ!

Stage in het buitenland

Mijn naam is Giorgia, ik ben 23 jaar oud en ik ben een Italiaanse student bedrijfskunde en administratie. Om mijn bachelordiploma af te ronden, vereiste mijn universiteit dat ik een deeltijdstage liep, niet te ver van mijn huis. Deze vereisten waren absoluut niet voldoende voor mij. Daarom ben ik, gebruikmakend van de 'Erasmus+ Traineeship'-beurs, op zoek gegaan naar een bedrijf dat me kon laten groeien op zakelijk en persoonlijk vlak. En ik had niet meer geluk kunnen hebben. Binnen een paar weken kwam ik in contact met DIQQ en gelukkig was alles geregeld.

Mijn stage als consultant bij DIQQ, onderdeel van QGROUP, was een van de leukste en meest bevredigende ervaringen die ik ooit heb gehad.

Door stage te kunnen lopen bij DIQQ heb ik niet alleen kennis gemaakt met de prachtige stad Amsterdam, maar heb ik ook veel aardige en behulpzame mensen leren kennen, mijn nieuwe collega's. Ze hebben me meegenomen in alles wat ze doen. In korte tijd heb ik alles geleerd over consulting en alles wat met het wervingsproces te maken heeft.

De week van mijn onboarding

Het kantoor van DIQQ bevindt zich midden in het hart van Amsterdam (Rokin). Het is een levendige en opwindende omgeving waarin ik vanaf mijn eerste dag met open armen werd ontvangen.

Tijdens mijn eerste week bij DIQQ had ik een duidelijk onboardingprogramma vol presentaties, introducties en trainingen. Dit omvatte onder meer de uitleg dat DIQQ een groot deel uitmaakt van Q-GRP en het leren kennen van alle sublabels. Q-GRP bestaat in feite uit 6 verschillende labels, elk met hun eigen expertise.

Enkele andere collega's begonnen dezelfde week als ik, en we hadden de kans om enkele van de trainingen samen te volgen. Dit maakte het nog leuker en interactiever.

Hard werken, hard spelen

Vanaf mijn tweede week maakte ik kennis met verschillende taken: van het klassieke zoeken op LinkedIn tot het schrijven van een vacature, en van het voorstellen van een kandidaat tot het beoordelen van portfolio's. Deze taken waren nieuw voor mij en ik geloof dat wat ik daardoor heb geleerd, in de toekomst nuttig kan zijn. Ik heb bijvoorbeeld geleerd hoe je het beste uit een sollicitatie haalt, hoe je een goed cv samenstelt en hoe je kunt beoordelen wie een goede kandidaat is en wie niet.

Uiteindelijk kwam ik op het punt waar ik contact kon opnemen en mijn eerste kandidaten kon bellen. Dit is het leukste en spannendste deel van het werk: een kandidaat bellen, vragen stellen en hopen dat de persoon bij de klant past, is altijd zo'n interessant proces, vol adrenaline en optimisme.

Een unieke bedrijfscultuur

DIQQ heeft een heel bijzondere bedrijfscultuur en ik denk dat dit het geheim is van hun succes. Overal op kantoor hoor je gelach en opgewektheid. Mensen komen met plezier naar hun werk.

Zelfs tijdens het harde werk is er tijd voor een grapje. Werk en rust zijn goed in balans: voor elke stand-up (een korte vergadering die elke ochtend plaatsvindt) is er een geweldig verhaal te vertellen, voor elke mijlpaal (klein of groot) is er spanning, en elke vrijdag komt iedereen samen voor een drankje in ons kantoorcafé. Dit is uiteindelijk wat DIQQ onderscheidt en wat ervoor zorgt dat je wilt blijven.

Een leerzame periode

Tijdens mijn stage bij DIQQ ben ik niet alleen als student gegroeid, maar vooral als persoon. Ik kon mezelf uitdagen om taken uit te voeren die ik nog nooit had gedaan. Ik heb nu meer vertrouwen in mijn communicatieve en persoonlijke vaardigheden en ik weet nu wat ik zoek in een bedrijf.

__wf_reserved_decoratief

Voor bedrijven

Op zoek naar IT-professionals om bij uw organisatie te komen werken? Ontdek hoe DIQQ je kan helpen om de perfecte match te vinden.

We willen een nieuwe IT-professional
__wf_reserved_decoratief

Voor IT-professionals

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de IT in Nederland? We kunnen je helpen.

ik wil een nieuwe baan
Stuur ons een bericht