Bedrijfscultuur

DIQQ - 15 oktober 2020
DIQQ-medewerkers lopen naar de camera in Amsterdam met een tram op de achtergrond.

De wereld van IT-rekrutering is zeer competitief. Als kandidaat word je regelmatig benaderd door recruiters die allemaal beweren dat ze de perfecte baan voor je hebben. Als bedrijf word je benaderd door meerdere bureaus die allemaal beweren de beste te zijn. De vraag die we vaak horen van nieuwe klanten en kandidaten is: wat maakt DIQQ uniek? We hebben besloten om ons team dat dagelijks contact heeft met klanten en kandidaten, onze resourcers en onze rekruteringsconsultants, deze vraag te laten beantwoorden.

Waarom ik DIQQ vergelijk met een voetbalteam is dat er geen 'jij en ik'-mentaliteit is, maar een 'wij'-mentaliteit. Je wint nooit in je eentje. '

Ondanks de vele concurrenten blijft DIQQ elk jaar met dubbele cijfers groeien, een prestatie die te danken is aan het harde werk van het team; 'Plezier en succes werken samen bij DIQQ', zegt managing consultant Koen van der Drift.

Ambitie, teamgeest en samenwerking vormen de basis op kantoor en daarom worden er veel voetbalreferenties gemaakt. Van het Ajax-voetbalkunstwerk in het trappenhuis tot de quote van Johan Cruijff in de wachtkamer en het gesigneerde shirt van Matthijs de Ligt in de speelkamer. Volgens Ezzaldeen Ali, resourcer, is de vergelijking tussen voetbal en rekrutering vrij logisch: 'Waarom ik DIQQ vergelijk met een voetbalteam is dat er geen 'jij en ik'-mentaliteit is, maar een 'wij'-mentaliteit. Je wint nooit in je eentje. '

Twee keer per week zit het hele team samen tijdens de Kanban-bijeenkomst om alle openstaande vacatures en alle beschikbare kandidaten te bespreken. Op deze manier kan het team ervoor zorgen dat ze altijd de juiste match voor je maken, of je nu onze klant bent of onze kandidaat.

'Als starter bij DIQQ word je niet meteen in het diepe gegooid. Door middel van training en intensieve coaching word je stap voor stap getraind. '

De werksfeer op kantoor richt zich hier ook op. Resourcer Dennis Prange legt uit: Bij DIQQ is er een goede mix van hard werken, een prettige sfeer en plezier. Je krijgt de ruimte om jezelf te uiten en jezelf te blijven ontwikkelen'.

Een andere opmerkelijke trend is vanaf het begin zichtbaar: het personeelsverloop is relatief laag. Daar zijn verschillende redenen voor. 'Als starter bij DIQQ word je niet meteen in het diepe gegooid. Je wordt stap voor stap getraind door middel van training en intensieve coaching', zegt consultant Robin Ekholm.

De lage omzet zorgt ervoor dat de interne kennis die is opgedaan met betrekking tot IT-rekrutering en de persoonlijke relaties die met klanten en kandidaten zijn opgebouwd, behouden blijft. Daarnaast is de platte organisatiestructuur en het gebrek aan hiërarchie ook een voordeel. Charity Jung, resourcer, bevestigt dit: 'Niets is te gek en er is altijd ruimte voor nieuwe ideeën'.

Het maakt niet uit hoe lang je bij DIQQ werkt, het delen van een nieuw idee wordt altijd gewaardeerd. Tijdens de Kanban-bijeenkomsten kan iedereen zijn/haar idee aan de rest van de groep voorstellen. Op deze manier houdt iedereen elkaar voortdurend scherp. Het laatste wat we bij DIQQ willen doen is dingen doen omdat 'we ze altijd op deze manier hebben gedaan'.

Bij DIQQ geloven we dat transparantie en innovatie de basis vormen voor effectieve IT-rekrutering. Voor klanten betekent dit dat er vooraf duidelijkheid is over onze manier van werken en dat ze één vast aanspreekpunt hebben bij DIQQ. Voor kandidaten betekent dit dat ze niet bang hoeven te zijn voor 'interne competitie'. Tijdens de Kanban-bijeenkomsten worden alle kandidaten en alle openstaande vacatures met het hele team besproken. Op deze manier denkt het hele team met elkaar mee over mogelijke wedstrijden, die anders misschien over het hoofd zouden worden gezien.

Ben je momenteel op zoek naar een nieuwe IT-uitdaging? Of misschien ben je op zoek naar een nieuwe collega? Onze resourcers en rekruteringsconsultants helpen je graag verder.

__wf_reserved_decoratief

Voor bedrijven

Op zoek naar IT-professionals om bij uw organisatie te komen werken? Ontdek hoe DIQQ je kan helpen om de perfecte match te vinden.

We willen een nieuwe IT-professional
__wf_reserved_decoratief

Voor IT-professionals

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de IT in Nederland? We kunnen je helpen.

ik wil een nieuwe baan
Stuur ons een bericht